Ny MR-metode identifiserer de mest aggressive kreftsvulstene

Flerfaglig samarbeid – nøkkelen til suksess

 

 

 

 

Mangel på oksygen (hypoksi) i kreftvev øker risikoen for at kreften sprer seg og gjør effekten av behandlingen dårligere. Hypoksi har vært vanskelig å påvise. Vi har utviklet en MR-metode som viser områder med hypoksi. Metoden er rask, skånsom og uten bruk av stråler eller kontrastmidler.

 

Når vi nå klarer å avbilde hypoksi, kan vi bedre skreddersy behandlingen. Pasienter som har spesielt aggressive svulster trenger kanskje mer intensiv behandling, mens andre pasienter kan tilbys mer skånsom behandling.

Den nye MR-metoden er et resultat av 10 års forskningssamarbeid mellom flere faggrupper på Radiumhospitalet. Dedikerte fagfolk fra flere medisinske spesialiteter og teknologer har samarbeidet for å knytte sammen biologisk informasjon og teknologi for å utvikle verktøy til å skreddersy kreftbehandlingen.

Les mer i ekspertsykehuset blogg, med tekst av Knut Håkon Hole, radiolog og Therese Seierstad, fysiker, fra Klinikk for Radiologi og Nukleærmedisin ved Oslo Universitetssykehus. 

Tekst: Knut Håkon Hole, radiolog og Therese Seierstad, fysiker, fra Klinikk for Radiologi og Nukleærmedisin ved Oslo Universitetssykehus. Publisert 4 november 2019, ekspertsykehusetblog.wordpress.com.

 
Page visits: 0